Burmeser

Vores burmeser er en lille elegant kat med ravgule øjne og tætliggende kort silkeagtig pels. Hun burmeseren er lidt mindre en hankattene.

Burmeser katten er en livlig kat, der interessere sig meget for sine omgivelser, som er dygtig til at springe op og klatre.
Vores burmeser er endvidere yderst menneske venligt og et trofast dyr, som har meget brug for kærlighed og omsorg, jeg tror man kan sige at burmeser katten, er nok en af de venligst og føjeligste katte racer vi har.

Den minder på mange måder om en lille hund, man kan fløjte og kalde på, og straks er den der, er vores burmeser ude og lege, og man vil have den ind, så fløjter man bare. Hvis man vil have sin burmeser op på skødet, så klapper man bare på sine ben, og straks sidder den på ved en. Sidder man ved sin pc. er der stor sansynlighed for at den ligger på skødet af en, eller prøver at komme til at ligge på tastaturet, for at få opmærksomhed og kæl og klap.

Burmeser katten knytter sig stærkt til sine mennesker, og andre dyr i familien. Burmeser katten er meget børne venlig og bruger ikke kløer og tænder, som andre katte gør, hvis der er noget de ikke kan lide, derimod skal man passe på, at små børn ikke bliver for hårde ved den, da den ikke selv siger fra. Burmeser katten elsker at kæle og lege, og meget gerne med anden kat/hund i dagligdagen, når familien er på job, da den kan bliver trist af at være alene når familien ikke er hjemme, så vores burmeser killinger bliver ikke solgt til hjem hvor den skal være alene, den skal have en kammerat at være sammen med.

Burmeser katten stammer oprindelig fra Burma, men blev indført i Amerika i 30èrne. I slutningen af 40èrne blev burmeseren indført i England og herfra videre til resten af Europa.

Burmeseren findes i 4 solid farver som er brun, blå, chokolade og lilla,
derud over er der 4 tortie farver, bruntortie, blåtortie og chokoladetortie og lillatortie og rød og creme